Skip to content

Onze diensten

Linoleum

Het behandelen van linoleum vloeren is een vak. Wij beheersen deze discipline tot in de puntjes. Welke behandeling is nodig? Topstrippen, recoaten, sprayen of tussenvormen, vooraf krijgt u ons advies en een offerte.

Uniek in Nederland is de Re-Use Methode (link), een duurzame oplossing voor het topstrippen en topcoaten van vloeren.
Wilt u hoogglans, zijdeglans, mat of zijdemat. RM-Works heeft alles in huis om uw vloeren weer naar uw wensen te vernieuwen.

SpaceVac telescoop stofzuigen

SpaceVac levert ons krachtige rugstofzuigers en telescoopstelen waarmee wij tot 10 meter hoogte spanten en buizen kunnen stofzuigen. Uniek is dat het systeem zo is ontwikkeld dat de zuigkracht op grote afstand gegarandeerd blijft.


Voor werk tot ongeveer 12 meter is een hoogwerker niet nodig wat een substantiële kostenbesparing oplevert voor onze opdrachtgevers.

Re-Use methode

Het behandelen van linoleum vloeren is een vak. Wij beheersen deze discipline tot in de puntjes. Welke behandeling is nodig? Topstrippen, recoaten, sprayen of tussenvormen, vooraf krijgt u ons advies en een offerte.

Op een slappe ondergrond kun je niet bouwen. Dat geldt ook voor het aanbrengen van nieuwe polymeer op linoleum vloeren. Veel waslagen aan de zijkanten, weinig bescherming op de loopvlakken, versplintering van oude waslagen, het zijn slechts enkele veel voorkomende voorbeelden waarbij de klassieke topstrip-methode een minder resultaat geeft. Als de basis niet goed is dan hecht de nieuwe polymeer minder goed met negatieve gevolgen zoals versplintering, verpoedering of versnelde slijtage van de delen waar veel op wordt gelopen. Daar waar volledig recoaten nodig is wordt dit veelal vanwege budgettaire redenen uitgesteld.

RM-Works is daarom op zoek gegaan naar de oplossing om deze problematiek het hoofd te bieden. Dit heeft geleid tot een innovatie met veel positieve effecten voor het milieu, werkdruk bij onze vloerspecialisten, budgetten van de opdrachtgevers en de uitstraling van de vloeren. Uitstel en zelfs afstel van recoaten maakt het systeem volledig toekomstbestendig.

Met de Re-Use methode (her)gebruiken wij de bestaande waslagen. Re-Use staat letterlijk voor hergebruik en het werkt als volgt;

Re-Use is een directstripper die wij puur op de droog gereinigde vloeren sproeien. Re-Use Stripper weekt de toplaag los en de vloer wordt schrobbend opgeruwd. De losgeweekte was mengt zich met Re-Use Stripper en dit mengsel wordt verdeeld over de vloer. Het surplus wordt met een droge mop opgenomen.

Na een korte droogtijd is de linoleum vloer direct klaar om een nieuwe polymeerlaag op aan te brengen. Het resultaat is een van plint tot plint gelijkmatige uitstraling in mat, zijdeglans of hoogglans. De Re-Use Methode is toepasbaar op alle merken linoleum ongeacht welk merk polymeerwas er vroeger op is aangebracht.

Dieptereiniging Keuken

Een dieptereiniging van een keuken bestaat uit een zeer grondige reiniging waarbij ook moeilijk bereikbare vervuiling wordt verwijderd. Deze (meestal) jaarlijkse beurt brengt de professionele keuken weer in een zogenaamde nulstaat zodat de catering de dagelijkse reiniging weer goed kan bijhouden conform de HACCP normen.


Met de juiste chemie en hulpmaterialen komen onze specialisten tot in de kleinste hoekjes waar vervuiling zich graag hecht. Een dieptereiniging is, naast hygiëne argumenten, ook van belang voor de levensduur van uw apparatuur.

Tapijt- en meubelreiniging

Goed gereinigd tapijt verlengt de levensduur van de vloer en heeft een positief effect op de beleving. Afhankelijk van uw budget stellen wij een vloerenplan op waarin vlekverwijdering, dieptereiniging, impregnering en oppervlaktereiniging naar behoefte worden afgewisseld.

Bij oppervlaktereiniging is het tapijt direct weer beloopbaar, dieptereiniging verzorgen wij in weekends of in de avonduren. Bij alle methodes geldt dat er geen residu in het tapijt achterblijft waardoor snelle hervervuiling niet voorkomt.

Om snelle hervervuiling te voorkomen is het impregneren van tapijt soms aan te bevelen. Vlekken laten zich sneller verwijderen, ook door de dagelijkse schoonmakers. Naast tapijt reinigen en impregneren wij ook stoffen bekleding van uw meubilair.


Dieptereiniging Sanitair

Het periodiek ontkalken van toiletpotten, kranen en wasbakken zorgt weer voor een frisse uitstraling. Doordat wij met onze producten en stoommachine wel op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen komen, verwijderen wij (kalk)resten waarin stankveroorzakers zich aan hechten.

Ook pakken wij voegen aan en brengen deze zoveel mogelijk terug in de oorspronkelijke kleur. Voegen in de vloer en de onderste voegen van de wandtegels pakken wij met stoom hard aan en geven hiermee het sanitair weer het schone gevoel.

Bouwschoonmaak

Een nieuwbouw of verbouw veroorzaakt veel vervuiling. Wij onderscheiden diverse fases tijdens het bouwproces en stemmen daar de bezetting op af.


Schoonmaak tijdens de bouw betekent dat wij mensen leveren die actief de bouwplaats schoonhouden. Wij houden de bouwplaats veilig en werken actief samen met de uitvoerder.
De opleverschoonmaak verzorgen wij zodra (nagenoeg) alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond. Glasbewassing, schrobben van alle vloeren, wanden reinigen enz. Na onze reiniging worden eventuele beschadigingen zichtbaar en is het mogelijk om de oplevering uit te voeren.


Na de opleverschoonmaak volgt de inhuizing. Onze mensen kunnen na de inhuizing het meubilair ontdoen van vingertasten, maken het sanitair klaar voor gebruik, ruimes verpakkingsmateriaal op en lopen de pantry’s na. Wij maken het gebouw klaar om in gebruik te nemen.


Natuursteen

Het periodiek ontkalken van toiletpotten, kranen en wasbakken zorgt weer voor een frisse uitstraling. Doordat wij met onze producten en stoommachine wel op moeilijk bereikbare plaatsen kuHet behandelen van (natuur)stenen vloeren vraagt om kennis en ervaring.

De specialisten van RM-Works weten wat de (on)mogelijkheden zijn per vloersoort. Dieptereiniging zonder de vloer aan te tasten, kristalliseren van kalkhoudende natuurstenen vloeren, intensieve reiniging met een excentrische machine, inzet van melamine pads, RM-Works heeft alles in huis om uw vloer weer de gewenste uitstraling te geven.

Specialistische reiniging

In- en rondom gebouwen ontstaan jaarlijks een aantal ‘bijzondere’ werkzaamheden die door specialisten moeten worden uitgevoerd. De volgende werkzaamheden voeren wij regelmatig uit.

  • Reinigen en behandelen van houten vloeren
  • Reinigen van lamellen en jaloezieën
  • Behandelen van deuren en wanden met een nano-coating
  • Computerreiniging